Familienpark „de Vechtvallei“Die Natur von Overijssel

Familienpark de Vechtvallei liegt im wunderschönen und ausgezeichnetem Landschaft, mit dem Namen Vechtdal in Overijssel in der Nähe von Hardenberg. Das Gebiet ist voller Naturpracht und ist eine farbenfrohe Naturkulisse. Es gibt eine enorme Anzahl an Pflanzen- und Tiersorten. Wie zum Beispiel, Eichhörnchen, Hirsche, Adler usw. Die Umgebung ist sehr abwechslungsreich, Heiden, Sanddünen, Förstereien, und vieles mehr. Die Umgebung lässt zu schönen Wanderrouten und Fahrradtouren einladen um die viele Pfaden bei Diffelen für sich zu entdecken.

Flusslandschaft

De Wecht liegt ungefähr 400 Meter vom Familienpark de Vechtvallei entfernt, und lässt sich perfekt für Kanufahrten eignen. Jedoch kann man hier auch Angeln, oder natürlich Wandern bzw. Fahrradfahren. Durch das Programm „Ruimte voor de Vecht“ ein Entwicklungsverfahren von der Provinz, die Vechtdal- Gemeinden, Wasserschaften und andere gemeinschaftliche Einrichtungen. Wir arbeiten gemeinsam daran um dieser Kulturhistorie intakt zu halten.

De Oldenmijer

Dieses Meer liegt in der Nähe von Hardenberg und ca. 2 Kilometer vom Park entfernt. Um jenem Meer liegt einen Strand mit Insel welche mit Brücke zu besuchen ist. Toiletten sind anwesend dazu ein Kiosk für den kleinen Hunger

Aktivitäten

In der Umgebung vom Familienpark ist genug zu erleben. Schauen Sie sich hier die Museen, Aktivitäten und Attraktionen an.


Dierenpark Emmen

Vandaag de dag is Dierenpark Emmen niet alleen de grootste toeristische trekpleister van het Noorden. Het is zelfs één van de grootste attracties van Nederland. Op een oppervlakte van ruim 18 hectare worden o.a. haaien, olifanten, nijlpaarden, vlinders, flamingo’s, tijgers en kangoeroes getoond.

Weer of geen weer: genieten kan in Dierenpark Emmen altijd. Het Biochron (een museum over de geschiedenis van het leven op aarde), de vlindertuin, de haaien en de aquaria, het Afrikahuis, het tropische AmeriCasa, het Aziëhuis, de pinguïnschool en niet te vergeten Speelexpeditie Yucatan: in totaal is maar liefst 17.000 m2 overdekt. Goed voor urenlang genieten en plezier.

website | www.dierenpark-emmen.nl

Dierenpark Emmen


Atrractiepark Slagharen

Met meer dan 40 attracties, wervelende shows, live acts en zwembaden is attractie- & vakantiepark Slagharen het familiepark voor jong en oud. Beleef een avontuurlijke dag met je familie of vrienden in attractie- & vakantiepark Slagharen. Vliegen, varen, rijden, glijden, zweven, duiken; alles kan! NIEUW 2015: Subtropisch zwemparadijs Aqua Mexicana!

website | www.slagharen.com


Ballorig

Overdekt spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Slecht weer buiten? Kom dan lekker binnen spelen bij de overdekte speeltuinen van Ballorig.

Al 19 jaar lang is Ballorig het leukste indoor speelparadijs van Nederland en Duitsland! Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in 34 vestigingen in Nederland en 5 vestigingen in Duitsland terecht voor het allerleukste dagje uit. Omdat Ballorig speciaal voor kinderen is, betalen ouders en begeleiders geen entree. Bovendien is Ballorig ideaal voor kinderfeestjes!

website | www.ballorig.nl


Avonturenpark Hellendoorn

Een park voor de hele familie met zowel attracties, speeltuinen en theatershows. De Tornado, Rioolrat en de Donderstenen behoren tot de drie achtbanen van Hellendoorn, waarin je met een sneltreinvaart over de rails dendert. De Sungai Kalimantan behoort tot de langste wildwaterbaan van Nederland en de Wild Waterval behoort tot de eerste wildwaterbaan van Nederland!

Natuurlijk zijn er in Avonturenpark Hellendoorn ook speeltuinen waarvan ‘De 3 Geheime Torens’ de coolste is. Hier klim je over touwbruggen en via ladders naar de top van de toren en kun je je op allerlei spannende plekken verstoppen.

website | www.avonturenpark.nl


Kinderspeelparadijs Coevorden

Een gezellige dag in het Speelreservaat met leuke aktiviteiten voor iedereen! Wat dacht u van lekker actief bezig zijn op de midgetgolfbaan. U vindt zowel binnen als buiten een midgetgolfbaan in het Cowboy & Indianen Speelreservaat te Coevorden. Dus weer of geen weer in het Speelreservaat kunt u altijd een balletje slaan.

Het speelparadijs is weer een atractie rijker. Er is namelijk hard gewerkt aan de Glow in the Dark midgetgolf. Je speelt in een donkere ruimte met meer dan voldoende licht afkomstig van de black light schilderingen, decoratie, en golfbanen! Sticks, ballen echt alles geeft licht! De 18 holes zijn allemaal uitgevoerd in het thema ‘wilde westen’. Psss… je moet niet bang zijn in het donker!

website | http://www.kinderspeelparadijscoevorden.nl


Boerderij

Aan de overkant is een boerenbedrijf waar u een rondleiding kunt krijgen met koffie en wat lekkers erbij. U kunt daar verse melk kopen maar dan wel even een eigen kan meenemen.


Hardenberg & Ommen

Hardenberg (5 km) en Ommen (15 km) zijn leuke dorpen met erg veel activiteiten tijdens het seizoen. Op maandag morgen is er elke week een markt in Hardenberg en in Ommen op dinsdag morgen.

In de boswachterij van Hardenberg en Ommen zijn vele wandel en fietsroutes.


Nordhorn

Nordhorn ligt op 40 km. afstand, tijdens de rit er naar toe kunt u echt zien dat u in Duitsland bent.


Coevorden

Coevorden (25 km) een veelzijdige gemeente, vooral op het gebied van cultuur, geschiedenis, landschap en evenementen.


Zwolle

Zwolle (40 km) kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele historische gevels, de herenhuizen, de vesting werken en grachten. Op vrijdag is daar ‘s morgens een boerenmarkt.


IJhorst

IJhorst (40 km) heeft elke 1e zaterdag van de maand een rommelmarkt.


Weerselo

Weerselo (36 km) heeft elke zaterdag een grote markt. Zie www.weerselosemarkt.nl.


De Vecht

De Vecht ligt op een steenworp afstand van de camping. Daar kunt u heerlijk vissen of kanoën.


Orvelte

Er zijn talloze leuke musea te vinden in de buurt van camping De Vechtvallei. In Orvelte stapt u even terug in de tijd. Hier komt de geschiedenis tot leven.

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland (volgens lezers van de ANWB Kampioen staat Orvelte in de top vijf). De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt het direct: in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt!

Een bezoek aan Orvelte is altijd de moeite waard. Of u nu met z'n tweeën of alleen komt, met familie, gezin of gezelschap, voor een schoolreisje of bedrijfsuitje.

website | www.orvelte.net

Orvelte


Wereld van veen

Het Veenpark nabij Emmen in Drenthe is geen attractiepark of pretpark met grote attracties (en wachtrijen) maar een gezellig familiepark rondom het thema veen. Met een speeltuin, restaurants en een openluchtmuseum met een oud plaggenhuttendorp en Bargermond.

Een dagje uit in het Veenpark is een leerzaam en educatief dagje uit en geschikt voor jong en oud. Een leuk familieuitje met of zonder kinderen, met opa’s en oma’s. Daarnaast een leuk en betaalbaar uitje voor basisscholen en schoolreisjes.

website | www.veenpark.nl

Veenpark


Nationaal Tinnenmuseum

Kunst, ambacht, geschiedenis, verzamelen, kinderspeelgoed en veldslagen; dat kunt u allemaal verwachten in dit museum. De wereld van de tinnen figuren lijkt heel erg op de echte wereld maar dan slechts 30 mm hoog. ‘Nooit geweten dat dit zo’n leuk museum is’, hoort men vaak van de gasten. Tinnen figuren zijn allang geen kinderspeelgoed meer, maar ze kunnen nog steeds jong en oud boeien. Er is een rijke collectie aan figuren uit alle periodes van de geschiedenis. Veel verhalen uit de geschiedenislessen op school zullen weer boven komen wanneer u langs de diorama’s loopt. Maar er zijn ook minder bekende verhalen uitgebeeld zoals de slag bij Ane. Een grote veldslag uit 1227 tussen Drentse boeren en het ridderleger van de bisschop van Utrecht.

website | www.tinnenfigurenmuseum.nl

Tinnen museum